ville(at)kainuunhomekoirapalvelu.fi
Soita: 044 5400 558

tiistai, 10 maaliskuu 2020 12:48

Valtion tilojen siivooja voi nyt saada vinkki­palkkion oudosta hajusta

Sileäkarvainen kettuterrieri Kerttu tutkii koulun tiloja. Kerttu on yksi Senaatin uusista homekoirista. Kuva: Lauri Pääkkönen / Kainuun Homekoirapalvelu Sileäkarvainen kettuterrieri Kerttu tutkii koulun tiloja. Kerttu on yksi Senaatin uusista homekoirista. Kuva: Lauri Pääkkönen / Kainuun Homekoirapalvelu

Senaatti-kiinteistöt otti käyttöön myös kymmenkunta koiraa ja ohjaajia etsimään rakennusten ongelmakohtia

Suomen suurinta kiinteistöomaisuutta hallinnoiva Senaatti-kiinteistöt on tarttunut tänä vuonna uusiin keinoihin kamppailussaan sisäilmaongelmia vastaan. Se maksaa vinkkipalkkioita siivoojilleen siitä, että nämä raportoivat työssään havaitsemistaan sisäilmaongelmista.

Palkkion suuruus on viisikymmentä euroa. Sellainen on maksettu keväästä lähtien jo parille sadalle siivoojalle näiden palkan päälle. Senaatti puhuu nyt sisäilmaongelmien nollatoleranssista, jossa siivoojat ovat eräänlaisia sisäilma-agentteja.

Senaatin hallussa on valtava määrä kiinteistöjä joka puolella maata: niitä ovat kaikki valtion kiinteistöt, kuten virastot, ministeriöt, Puolustusvoimien tilat ja poliisilaitokset. Rakennuksia on kaikkiaan noin 9 000, neliöitä noin kuusi miljoonaa.

”Siivooja käy työskentelytiloissa päivittäin, näkee ja havainnoi paljon toisin kuin kiinteistöhuolto, joka kulkee pääasiassa yleisissä ja teknisissä tiloissa. Ajateltiin, että mikä voisi motivoida siivoojia kertomaan havainnoistaan, ja päätettiin palkita heidät matalalla kynnyksellä hyvistä ehdotuksista”, sanoo erityisasiantuntija Pasi Pipatti Senaatti-kiinteistöstä.

”Palkkion pitää olla järkevä, ei pelkkä suklaalevy, ja toisaalta se ei voi olla liian suuri, jotta se ei johda epäterveeseen käyttäytymiseen. Mitään automaattia vihjepalkkiosta ei ole tullut.”

Lue koko juttu tästä.

Viimeksi muutettu tiistai, 10 maaliskuu 2020 13:01

Yhteystiedot

Kainuun Homekoirapalvelu Oy

Y-tunnus: 2658096-3

Ville Heikkinen

Yrittäjä
Sisäilma-asiantuntija
(Itä-Suomen Yliopisto 2020)

Asbesti- ja haitta-aineasiantuntija
(Rateko 2021)

Rakenteiden kosteudenmittaaja
(C-23759-24-18)

Linkedin

 

Yhteystiedot:
Koivulantie 5
87950 Kuluntalahti

P. 044 5400 558
ville@kainuunhomekoirapalvelu.fi 

 

 

Olemme myös Facebookissa!

  Kainuun Homekoirapalvelun Facebook

 

 

Kainuun Homekoirapalvelu - Homekoirat homeen-etsintään