ville(at)kainuunhomekoirapalvelu.fi
Soita: 044 5400 558

Homekoiratutkimuksien esimerkki tapaukset

Homekoiramme paikansi 70-luvun omakotitalosta mittavia mikrobivaurioita

Homekoiramme paikansi 70-luvun omakotitalosta mittavia mikrobivaurioita


Homekoiratutkimuksen kohteena oli 1970-luvulla rakennettu omakotitalo, jossa oli valesokkeli. Ilmanvaihto oli rakennusajalle tyypillisesti painovoimainen ilman korvausilmaventtiileitä.

Asukkaat olivat haistaneet sisäilmassa poikkeavaa hajua ja halusivat selvittää hajun aiheuttajan. Homekoira paikansi suurimmaksi ongelmaksi edelleen käytössä olevan kylmiötilan, jota kohtaan kohdistui useita havaintoja siihen rajautuvista tiloista. Kylmiön rakenteista paljastui mittavat mikrobivauriot. Lisäksi paikantui useita ulkoseinien alueilla olevia vuotoilmareittejä, jotka voimistuivat korvausilman puutteen takia. Korvausilmaventtiileiden asentaminen oleskelutiloihin muutti merkittävästi rakennuksen sisäilmanlaatua.

 

"Koira kaivoi oikeat ongelmat esiin, jotta ne voidaan korjata. Minulle homeen löytyminen talosta ei heti tarkoita sitä, että puretaan talokauppat tai että velkah**tti alkaa, ja varmasti kaikilla on jo homeen aiheuttama sairaus. Meille koira toi sen kaivatun varmistuksen hajuongelmalle ja paikannuksen aiheuttajasta. Minulle oli yllätys, että koira oli vain osa tutkimusta. Tutkimuksen jälkeen sain käteeni perusteellisen raportin korjausehdotuksineen. Ei tarvinnut jäädä päätään raapimaan."

 

Kuvia esimerkkikohteesta

Yhteystiedot

Kainuun Homekoirapalvelu Oy

Y-tunnus: 2658096-3

Ville Heikkinen

Yrittäjä
Sisäilma-asiantuntija
(Itä-Suomen Yliopisto 2020)

Asbesti- ja haitta-aineasiantuntija
(Rateko 2021)

Rakenteiden kosteudenmittaaja
(C-23759-24-18)

Linkedin

 

Yhteystiedot:
Koivulantie 5
87950 Kuluntalahti

P. 044 5400 558
ville@kainuunhomekoirapalvelu.fi 

 

 

Olemme myös Facebookissa!

  Kainuun Homekoirapalvelun Facebook

 

 

Kainuun Homekoirapalvelu - Homekoirat homeen-etsintään