ville(at)kainuunhomekoirapalvelu.fi
Soita: 044 5400 558

Homekoiratutkimuksien esimerkki tapaukset

Homekoira paikansi useita kohtia, joiden perusteella tehtiin jatkotutkimuksia puutteellisella ilmanvaihdolla olevasta tiilitalosta

Tiilitalo 60-luvulta puutteellisella ilmanvaihdolla


Homekoiratutkimuksen kohteena oli 1960-luvulla rakennettu ns. täystiilitalo. Talon asukkaat olivat saaneet terveydellisiä oireita ja aistivat hajua, jotka tarttuivat myös vaatteisiin. Ilmanvaihto oli puutteellinen korvausilman osalta. Kyseessä oli hyväkuntoiseksi asuntokaupan yhteydessä arvioitu kohde niin kuntotarkastajan kuin kiinteistönvälittäjän toimesta. Homekoira paikansi kuitenkin useita kohtia, joiden perusteella tehtiin jatkotutkimuksia. Tutkimuksissa todettiin pahoja ongelmia niin alapohja- kuin ulko- ja väliseinärakenteissakin.

 

"Homekoira oli oiva ratkaisu selvittämään paikat, joissa mahdollisia ongelmia olisi. Koira näytti selkeästi paikat, joissa ongelmat sijaitsivat. Jatkotutkimuksia ongelman selvittämiseksi oli näin helpompi alkaa tehdä ilman, että tarvitsi joka puolelta taloa ottaa näytteitä hakuammuntana. Tulevaisuudessa käytämme homekoiraa aina ennen asunnon ostoa."

 

Kuvia esimerkkikohteesta

 

Yhteystiedot

Kainuun Homekoirapalvelu Oy

Y-tunnus: 2658096-3

Ville Heikkinen

Yrittäjä
Sisäilma-asiantuntija
(Itä-Suomen Yliopisto 2020)

Asbesti- ja haitta-aineasiantuntija
(Rateko 2021)

Rakenteiden kosteudenmittaaja
(C-23759-24-18)

Linkedin

 

Yhteystiedot:
Koivulantie 5
87950 Kuluntalahti

P. 044 5400 558
ville@kainuunhomekoirapalvelu.fi 

 

 

Olemme myös Facebookissa!

  Kainuun Homekoirapalvelun Facebook

 

 

Kainuun Homekoirapalvelu - Homekoirat homeen-etsintään