ville(at)kainuunhomekoirapalvelu.fi
Soita: 044 5400 558

Ilmanvaihtotutkimukset homekoirilla

Ilmanvaihto

Terveen sisäilman edellytys on hyvä ilmanvaihto


Hyvä ja laadukas sisäilma on olennainen osa asumisviihtyvyyttä. Kannattaa siis huolehtia, että ilma, jota hengität kotona ja työpaikalla, on laadukasta ja terveellistä. Ilmanvaihdolla ja sen toimivuudella on olennainen merkitys sisäilman laatuun ja sitä kautta asumisviihtyvyyteen.

Kainuun Homekoirapalvelun tekemä sisäilma- ja homekoiratutkimus ottaa tutkimuksissaan huomioon ilmanvaihdon riittävyyden sekä selvittää sen merkityksen sisäilman laatuun. Ilmanvaihto vaikuttaa myös homekoiratutkimukseen ja se on huomioitava tutkimushetkellä homekoiratutkimusta tehtäessä. Kaikki koiran tekemät havainnot on osattava suhteuttaa ympäröivään tilanteeseen havaintokohtia analysoitaessa.

Joskus homekoiran tekemä havainto voi olla mikrobiepäpuhtauksien kantautumista esimerkiksi ilmastoinnin takia vuotoilman mukana alapohjarakenteista. Tällöin homekoiran tekemä paikannus ei tarkoita, että home kasvaa sisäpinnoilla, vaan ongelma voi piillä kellaritasolla tai talon alla.

Homekoiramme ovat tärkeä, mutta vain yksi vaihe koko tutkimusta. Homekoira paikantaa meille kohteet, jotka tutkimme lähemmin muilla tutkimusvälineillämme. Käytössämme on homekoiran lisäksi:

  • rakennekosteusmittareita,
  • lämpökamera,
  • sisäilman laadun mittari,
  • pintalämpötila- ja kastepistemittari sekä
  • savukynä.

Paine-eroja voidaan arvioida tutkimuksen aikana paine-eromittauksella ja ilmanvaihdon toimintaa siipipyöräanemometrillä.

Homekoiran ja muiden mittausvälineiden avulla saamme tarkemmin selville rakenteiden kosteuserot sekä riskikohdat, sisäilman laadun ja hiilidioksidimäärän sekä kiinteistön veto- ja vuotokohdat.

Jos tutkimukset osoittavat, että ongelmat piilevät esimerkiksi juuri vain ilmanvaihdossa, kauttamme on saatavissa laadukkaita korvausilmaventtiileitä käyttövalmiiksi asennettuina. Suunnittelemme ja asennamme myös muunlaisia sisäilmaa parantavia tai ongelmanratkaisun toteutuksia, kuten alapohjan tuuletuskoneita sekä pyykinkuivausjärjestelmiä.

 

Jäikö jotain kysyttävää sisäilmasta tai ilmanvaihdosta tai etsitkö homekoiraa tekemään tutkimuksen kiinteistöösi? Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää. 

s ilmanvaihto

 

 

N homekoiratutkimukset

N ilmanvaihto tutkimukset

N homekoiramme

N asuntokaupan kuntotarkastus

 

 

Osamaksupalvelu

Homekoira- ja sisäilmatutkimukset osamaksulla!

Image

Yhteystiedot

Kainuun Homekoirapalvelu Oy

Y-tunnus: 2658096-3

Ville Heikkinen

Yrittäjä
Sisäilma-asiantuntija
(Itä-Suomen Yliopisto 2020)

Asbesti- ja haitta-aineasiantuntija
(Rateko 2021)

Rakenteiden kosteudenmittaaja
(C-23759-24-18)

Linkedin

 

Yhteystiedot:
Koivulantie 5
87950 Kuluntalahti

P. 044 5400 558
ville@kainuunhomekoirapalvelu.fi 

 

 

Olemme myös Facebookissa!

  Kainuun Homekoirapalvelun Facebook

 

 

Kainuun Homekoirapalvelu - Homekoirat homeen-etsintään